Batterij zonnepanelen Leuven

Installatie van thuisbatterij zonnepanelen in Leuven. In deze woning in Leuven, Vlaams-Brabant, zijn 14 JA Solar 445 Wp bifaciale glas-glas zonnepanelen geïnstalleerd, samen met een Huawei SUN2000-4.6KTL-L1 omvormer, door zonnepaneleninstallateur Zero Power

Installatie 14x JA SOLAR zonnepanelen 445 Wp BIFACIAL GLAS/GLAS met Huawei SUN2000-4.6KTL-L1 omvormer en 10 kw batterij te Leuven

In deze woning in Leuven, Vlaams-Brabant, zijn 14 JA Solar 445 Wp bifaciale glas-glas zonnepanelen geïnstalleerd, samen met een Huawei SUN2000-4.6KTL-L1 omvormer, door zonnepaneleninstallateur Zero Power. Deze installatie levert een gemiddelde jaarlijkse productie van ongeveer 5.233 kWh. Daarnaast is er een Huawei thuisbatterij geplaatst om optimaal gebruik te maken van de opgewekte stroom. Het combineren van zonnepanelen met een thuisbatterij is een slimme manier om de zelfconsumptie van zonne-energie te verhogen. Hierdoor dalen de energiekosten, wordt de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderd, en draagt men bij aan een kleinere ecologische voetafdruk. Door overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt, wordt het energieverbruik geoptimaliseerd en de efficiëntie van de zonnepanelen verhoogd. Dit maakt de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij zowel financieel aantrekkelijk als duurzaam. Deze TIER-1 panelen Glas/glas bieden volgende garanties:
  • Productgarantie van 25 jaar
  • Prestatiegarantie van 87,4% na 30 jaar
  • 5 -25% extra productiecapaciteit wegens BIFACIAL technologie
  • Beste prestaties bij bewolkte dagen en diffuus licht

Het plaatsen van zonnepanelen batterij in Leuven: Voordelen, rendement en terugverdientijd

Het installeren van zonnepanelen met thuisbatterij  in Leuven, Vlaams-Brabant, is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme financiële investering. Door de stijgende energieprijzen en groeiende bewustwording rond klimaatverandering, worden zonnepanelen steeds populairder. Leuven, een voorloper op het gebied van duurzaamheid, stimuleert haar inwoners actief om over te stappen naar groene energie. In dit artikel bespreken we de voordelen van zonnepanelen in Leuven, het te verwachten rendement en hoe snel je jouw investering kunt terugverdienen.

Voordelen van zonnepanelen in Leuven

Lagere energiekosten

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is de directe besparing op je energierekening. Vanaf het moment dat de panelen geïnstalleerd zijn, wek je zelf elektriciteit op en verminder je je afhankelijkheid van het energienet. Dit resulteert in lagere kosten, vooral nu de energieprijzen voortdurend stijgen.

Bescherming tegen stijgende energieprijzen

Zonnepanelen bieden een buffer tegen prijsfluctuaties op de energiemarkt. Doordat je zelfvoorzienend bent voor een groot deel van je stroom, hoef je minder te betalen aan energieleveranciers. Dit geeft je financiële zekerheid, zelfs als de energieprijzen in de toekomst verder stijgen.

Verhoging van de woningwaarde

Huizen met zonnepanelen zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers. Een woning die energiezuiniger is, is op de vastgoedmarkt meer waard. In een stad als Leuven, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, kan dit een extra voordeel zijn bij de verkoop van je woning.

Bijdragen aan duurzaamheid

Leuven zet sterk in op duurzaamheid en streeft ernaar om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Door zonnepanelen te installeren, draag je actief bij aan deze doelstelling. Je vermindert de CO2-uitstoot en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat zowel lokaal als wereldwijd bijdraagt aan een schonere planeet.

Lange levensduur en weinig onderhoud

Zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar en vereisen minimaal onderhoud. Na installatie werken de panelen automatisch, en het enige dat nodig is, is af en toe reinigen. Dit maakt zonnepanelen een betrouwbare en onderhoudsarme investering.

Rendement van zonnepanelen in Leuven

Het rendement van zonnepanelen in Leuven hangt af van factoren zoals de hoeveelheid zonlicht, de kwaliteit van de panelen, en de ligging van je dak. Met gemiddeld 1.500 tot 1.600 zonuren per jaar bieden zonnepanelen in Leuven een aantrekkelijk rendement.

Jaarlijkse besparing op energiekosten

Een gemiddeld gezin in Leuven kan door zonnepanelen honderden euro’s per jaar besparen op energiekosten. Hoe meer panelen je hebt, hoe groter de besparing. Daarnaast kun je overtollige energie terugleveren aan het net, wat extra inkomsten of compensatie kan opleveren via de salderingsregeling.

Rendement verhogen met batterijopslag

Een thuisbatterij kan je zelfconsumptie van zonne-energie verhogen. Hiermee sla je overtollige energie op om later te gebruiken, bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens bewolkte dagen. Dit maximaliseert je besparingen en verhoogt het rendement van je zonnepanelen.

Rendement op lange termijn

Het jaarlijkse rendement op zonnepanelen in Leuven ligt gemiddeld tussen de 8% en 12%. Dit is aanzienlijk hoger dan traditionele spaarrekeningen of laag-risico investeringen, wat zonnepanelen tot een aantrekkelijke optie maakt voor zowel financiële als duurzame doeleinden.

Terugverdientijd van zonnepanelen in Leuven

De terugverdientijd van zonnepanelen varieert doorgaans tussen de 7 en 10 jaar, afhankelijk van de grootte van de installatie, het opgewekte vermogen, energieprijzen en beschikbare subsidies. Zodra je de initiële investering hebt terugverdiend, geniet je nog jarenlang van gratis elektriciteit.

Factoren die de terugverdientijd beïnvloeden

  • Kwaliteit van de zonnepanelen: Hoogwaardige panelen leveren meer energie op en gaan langer mee.
  • Subsidies en premies: In Leuven zijn verschillende subsidies beschikbaar, waardoor je investering sneller wordt terugverdiend.
  • Energieprijzen: Bij hogere energieprijzen bespaar je sneller, wat de terugverdientijd verkort.
  • Oriëntatie van het dak: Een goed georiënteerd dak (zuidgericht met een hoek van 30 graden) maximaliseert de energieopbrengst.

Besluit zonnepanelen met thuisbatterij in Leuven

Zonnepanelen met batterij in Leuven zijn een uitstekende investering die zowel je energiekosten verlaagt als bijdraagt aan een duurzame toekomst. Met een rendement van 8% tot 12% per jaar en een terugverdientijd van 4 tot 7 jaar, bieden zonnepanelen een financieel aantrekkelijke optie. Bovendien verhoog je de waarde van je woning en draag je bij aan de groene energie-ambities van Leuven en Vlaanderen. Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het beste wat je dus kunt doen is zonnepanelen plaatsen in Leuven. Verhoog je zelfconsumptie met een thuisbatterij! Ontdek onze thuisbatterij prijs en vraag nu een gratis offerte aan.

Verhoog de consumptie van uw zonnepanelen met een thuisbatterij!

Laatste Nieuwsartikels

Batterij zonnepanelen Leuven

Batterij zonnepanelen Bierbeek

Batterij zonnepanelen Gingelom

Klantenervaringen

Batterij zonnepanelen Lubbeek

R. Verheyden uit Lubbeek

Wonende te Lubbeek zijn we in onze zoektocht naar een goede, lokale installateur, snel bij Zeropower terecht gekomen. Zonnepanelen + thuisbatterij werden perfect geïnstalleerd. De verbinding van de zolder naar het gelijkvloers werd heel mooi afgewerkt. Vriendelijke, professionele stielmannen. De prijs op de factuur was de offerteprijs. Allemaal heel correct. 5 sterren dik verdiend!

Batterij zonnepanelen Leuven

P. Schroeders – Leuven

Dankjewel zero power voor jullie professionaliteit! Ives gaf ons een zeer overzichtelijk en gedetailleerde offerte met de nodige uitleg. De samenwerking en snelle levering met zijn team was geweldig. Top bedrijf! Tevreden klant vanuit Leuven.

P. Schroeders - Leuven

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven